5e leerjaar

Vorige week was het voorleesweek. Wat hebben we genoten van het verhaal 'Apartemensen' van Dimitri Leue. En door onze zelfgemaakt oren konden we dubbel zo goed luisteren! Donderdag was het grote voorleesfeest: Juf Steffi en juf Sofie lazen allebei uit een boek voor. We maakten de klas extra knus met lichtjes, knuffels en dekentjes. Zelf hebben we ook voorgelezen aan de kinderen van het tweede. Het was echt een gezellige boel.

Voorleesweken 'Lezen met je oren' | Lommel - UiTinVlaanderen

Deze week werken we rond een hechte school. Elke dag bekijken we een ander deel van het fijn spelen en zijn. Vandaag lag de focus op vertrouwen en samenwerken. We begeleidden elkaar in het blindelings uitvoeren van een opdracht. Door duidelijk te communiceren (praten én luisteren...) konden de kinderen elkaar verder helpen. Zo hebben we nog eens ervaren hoe fijn vertrouwen kan voelen. We probeerden ook een oefening allemaal samen uit te voeren: gaan zitten in een kring! Welke klas deed dit het best? 

image.png

Hoewel we al een hele week doorbrachten in de Ardense bossen, vonden we het toch belangrijk om het bos nog eens te vieren in de week van het bos. De kinderen deden verschillende opdrachten aan de hand van fiches. Weetjes en wiskunde gingen hand in hand met teamwork. Op die manier konden we onszelf meten aan de dieren in het bos. Is de haas echt sneller dan ons? En springt het konijn echt verder? Wij zochten het uit!

Meet je met een dier: Uitdagingen - Downloadbaar lesmateriaal - KlasCement

Deze week ontaardde een spelletje stoelendans tot een ... Euhm ... STOELENDANS! 

We werken deze week rond bewegeingen. Hierbij namen we onze stoel mee doorheen de gehele ruimte: op de stoel, onder de stoel en zelfs tussen de stoel. Tijdens een toonmoment namen we allerlei poses en hooudingen aan, waarbij we nadachten over vloeiende overgangen. Geniet maar mee!

Stoelendans + - Facilitation Academy

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83