Vorige week was het voorleesweek! En dat hebben ze in het zesde leerjaar geweten! We hebben vanalles gedaan... Elke dag geluisterd naar een voorleesfragment van Dimitri Leue, voorgelezen aan het derde leerjaar, voorgelezen aan de kleuters, genoten van de voorleesnamiddag ... Twee profesooren uit Hasselt kwamen onderzoeken of de kinderen wel genoeg werden voorgelezen. 
We knutselden ook gekke oren! Want het thema dit jaar was:

Voorleesweek 2022 - Standaard UitgeverijStandaard Uitgeverij

Gisteren, op maandag 21 november, trok het zesde leerjaar naar Antwerpen. Ze genoten van een rondleiding in het station. En trokken naar Studio Globo voor een inleefatelier van Peru. Dit hadden we op voorhand in de klas goed voorbereid. Het werd een leuke dag! 
Kijk maar vlug op de foto's en dan vind je het recept voor de heerlijke empanada's! Veel bakplezier!

Cute cartoon lama with flag of Peru. Welcome to Peru poster. Vector  illustration Stock Vector | Adobe Stock

Op vrijdag 18 november kregen we een spreker op bezoek. Tijdens de lessen godsdienst leerden we over wereldgodsdiensten, levensbeschouwingen... Juf Eveline nodigde haar buurman uit. Hij kwam vertellen over het Sikhisme. We leerden hoe je een Sikh kan herkennen, leermeesters, het ontstaan... 
Het werd een interessante ontmoeting! 

Vrijdagnamiddag, 28 oktober, in de namiddag werkten we rond Halloween! 
Zo leefden we ons uit op het spokenbal en presenteerden we een kookprogramma. Eerst moesten we natuurlijk een drankje brouwen met 5 ingrediënten, zoals het snot van mevrouw ... of 3 keutels van de hond van ... of neushaar van ... (ga zo maar door!). De fantasie sloeg op hol. En opgelet wie het drankje dronk veranderde in een ... of een ... . Het werd een leuke les! Kijk maar vlug op de foto's! 

Halloween: Origins, Meaning & Traditions - HISTORY

Alizée, Alizée!
Oui, maman!
Alizée, tu vas au supermarché pour moi?
Ok, je fais une liste...

En een lijstje hebben ze gemaakt! Alle lekkers dat ze kennen in het Frans werd er gekocht: du jambon, du beurre, du chocolat etc.

Een leuke spreekoefening! 

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83