inschrijven

Inschrijven Sint Lucia

 

Maandag was het 'le moment suprême'. We toonden onze creaties aan elkaar en testten uit of onze wagentjes veilig van de hellingen geraakten en daarbij ook tijdig stopten. Benieuwd naar de resultaten? Kijk maar mee!

STEM-Education-EN – BNET-TECH

De laatste weken voor de paasvakantie staan volledig in teken van wetenschap en techniek in het vijfde leerjaar. Vorige week dompelden we ons onder in de wereld van de wetenschap bij Xperilab, deze week lieten we ons van onze meest technische kant zien tijdens een STEM-project. STEM staat voor science (wetenschap), technology (technologie) engineering (technische processen) en mathematics (wiskunde). We combineerden al deze onderdelen in ons STEM-project. Hierbij lieten we onze hersenen en kraken en staken we onze handen uit de mouwen. De opdracht luidde: 'Maak een mooi ogend wagentje dat van een helling rijdt én dat zelfstandig kan stoppen door gebruik te maken van magnetisme." We splitsen deze opdracht in deelopdrachten en werkten deze in groepjes uit. Ook teamwork en communicatie waren dus erg belangrijk! Maandag houden we ons toonmoment. Maar het proces is zeker zo belangrijk als het product... Dus geniet al maar mee van de foto's! 

Stem Stock Illustration - Download Image Now - STEM - Topic, Science,  Mathematics - iStock

Ook het vijfde leerjaar trok vandaag naar Xperilab, het wetenschappelijk labo op wieltjes! We mochten allerlei proefjes en experimenten uitvoeren zoals echte wetenschappers met bijhorende labojas. Wij zijn benieuwd wie zijn tandpasta vanavond zal uitproberen...

Free Vector | Hand drawn science background with elements collection

Deze week stond helemaal in teken van de 4 stippen van STIP IT.

Met de stippen op onze vuisten en de polsbandjes van 'kies kleur tegen pesten' maakten we duidelijk dat pesten niet kan! Om dit nog meer kracht bij te zetten gingen ook creatief aan de slag. Met de hulp van juf Jora werden we experts in het nieuwe stip-it dansje. Tijdens de les muzische vorming gebruikten we de vier stippen als basis om er iets helemaal anders van te maken. Wat een creatieve koppen hebben we toch in ons vijfde leerjaar. Knappe resultaten, niet?

Lommel - 'Kies Kleur tegen Pesten'-polsbandjes - Internetgazet

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83