Deze week stond bij ons al in het teken van Sinterklaas. Die had namelijk dat afgelopen weekend zijn intrede gemaakt. We gingen aan de slag met cadeauboekjes op zoek naar speelgoed dat geschikt is voor baby’s, peuters, kleuters en een lagere schoolkind. We vonden heel wat leuks!

Tijdens de rekenles oefenden we nog eens op het meten met inhoud. We moesten ook al gaan schatten. Iedereen kon vooraan iets komen uitvoeren. 

Tijdens de muzische lessen werd er een schimmenspel gemaakt en uitgevoerd. We vonden het super om op deze manier toneel te spelen. Verder werd er ook toneelgespeeld met hoeden. Wat leefde iedereen zich super in! 

Onze eerste week na de herfstvakantie zat boordevol leuke activiteiten!

We trokken erop uit en maakten in onze schoolomgeving een verkeerswandeling. Tijdens het wandelen, kwamen we twee speeltuintjes tegen. Hier konden we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, dus werd er tijd gemaakt om even leuk samen te spelen.

Tijdens de rekenlessen oefenden we op een leuke manier het splitsen in. Dit deden we tijdens een splitscircuit. We konden bowlen, werken op de chromebooks, twister spelen en nog zo veel meer. Daarnaast gingen we ook aan de slag met allerlei materialen om te gaan meten. We maakten gebruik van onze eigen handen en voeten, maar ook legoblokjes, meetlatten en oorstokjes werden ingezet. We deden knap ons best om nauwkeurig te werken. 

Naast het splitsen, werd ook de leerstof van taal herhaald. Hiervoor trokken we naar buiten. Op een speelse manier oefenden we de steunwoorden en schrijfletters nog eens in.

Nadien konden we genieten van een grappig verhaal over Sappie Peer. Juf Margaux en juf Liselotte lazen het verhaaltje samen voor. Sappie Peer was zijn oren verloren. Gelukkig liep het goed af, maar dit was toch een gek verhaal! Die namiddag knutselden we voor onszelf gekke oren.

Geniet mee van onze foto’s!

Deze week kregen we onverwacht bezoek van twee heksen! Samen maakten we een echte heksensoep. We proefden van regenwormen, wrattenschraapsel en snottebellen. We vonden de soep heerlijk ;-) Gelukkig maar, want op die manier konden de juffen weer terugkomen. 
Daarnaast bezochten we ook de tentoonstelling van Leo Timmers. Hier konden we zitten in een echte racestoel. Super cool!
Verder werkten we nog hard in een hoekenwerk, leerden we splitsen en brachten we een bezoek aan het kerkhof. 
Geniet mee van onze leuke week!

Op woensdag trokken we er met z'n allen op uit naar het bos! We hadden in de klas al veel geleerd over de herfst en nu konden we alles echt gaan ontdekken. 
Nadat iedereen goed was aangekomen, verdeelden we ons in drie groepen. Samen met onze groep gingen we op pad. We maakten een mooie en leerrijke wandeling. We hadden enkele foto's gekregen die we in het bos moesten gaan zoeken. We vonden ze allemaal terug! We stonden af en toe eens even stil en luisterden naar wat de juf vertelde. Ondertussen geraakten onze zakjes ook al goed gevuld met blaadjes, vruchten en takken. 
Na de wandeling moesten we allerlei opdrachten uitvoeren: een bladerkroon maken, op zoek gaan naar kriebelbeestjes, een boom knuffelen, ... 
Op het einde van de voormiddag was er nog wat tijd over om even te ravotten in het bos. Het was een top-dag!

Deze week leerden we over een diertje dat we vaak tegenkomen wanneer het herfst is: de spin. Nadat we in de klas wat uitleg kregen, gingen we op zoek naar spinnen op de speelplaats. We werden verrast door een groot exemplaar in de toiletten!
Tijdens de rekenlessen leerden we veel bij over inhoud en gewicht. We vergeleken het water in de maatbekers en we legden materialen op de balans. Daarnaast gebruikten we ook onze eigen hand om de lengte van onze bank te berekenen. 
Deze week stond bij ons op school in het teken van allemaal vrienden zijn. Hiervoor speelden we enkele leuke samenwerkingsspelletjes. Alleen door samen te werken, konden we de opdracht doen slagen. We konden ze allemaal tot een goed einde brengen!

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83