inschrijven

Inschrijven Sint Lucia

 

Er stond de voorbije week heel wat op onze planning.
Op woensdag werkten we tijdens een hoekenwerk op Bingel, dicteerden we hoorwoorden aan elkaar, oefenden we de splitsingen tot 10 in en schreven we in het zand. 
Donderdag hadden we bezoek van de proefkampioen. We moesten al onze zintuigen inzetten d.w.z.: ruiken, horen, zien, voelen en het allerleukste was natuurlijk het proeven.
Het zesde leerjaar had ons op vrijdag uitgenodigd om te komen kijken naar een poppenkast over geluk. Ze brachten verschillende korte voorstellingen in het thema van de jeugdboekenmaand.

Geniet mee van de vele foto's!

Het was een dolle week in het eerste leerjaar!
We leerden heel wat bij over ons eigen lichaam en onze lichaamsdelen. Hiervoor trokken we naar buiten en overtrokken ons lichaam. Vervolgens moesten we goed luisteren naar de juf en het juiste lichaamsdeel aanduiden. 
Ook tijdens de muzische lessen amuseerden we ons goed! We ontdekten enkele optische illusies en we leerden ook om onze eigen partituur te volgen door stil en luid muziek te maken. 
Maar de kers op de taart was toch vrijdag: Halfvasten! 
Wat zag iedereen er geweldig uit! We hebben genoten van een leuke polonaise, we keken naar de stoet van de kleuters en de wegwijzer en we aten een heerlijke wafel. Wat een TOP dag! 

Deze week kregen we op dinsdag en woensdag bezoek van onze mama's, papa's, oma's, opa's, tantes, nonkels, ... in de klas. Ze kwamen even mee dizelen met ons. Wat hebben we hiervan genoten!
Daarnaast leerden we ons nieuwe bord nog beter kennen. We hebben hier al veel op mogen oefenen. Wij zijn helemaal fan!
Op het einde van de week haalden we onze creatieve kant nog eens boven. We stapten in de voetsporen van de kunstenaar Kandinsky en gingen aan de slag met ronde en vierkante vormen. Het resultaat mag er zijn.
Geniet mee van onze foto's!

Wat stond er al veel op de planning deze week! We startten onze week door al spelend onze letters en woorden te herhalen. Iedereen kreeg een letter opgespeld en moest op zoek gaan naar andere letters zodat ze samen een woord konden vormen. Wat lukte dit knap!
Op dinsdag moesten we dan even de klas uit omdat we een nieuw bord gingen krijgen. Hierdoor trokken we naar de refter. Onze twee klassen zaten er samen en stiekem vonden we dit toch ook wel heel gezellig. 
Woensdag werd ons nieuwe bord dan geïnstalleerd. Wauw, toch een hele verandering! We hebben er al leuk mee kunnen werken. 
Op donderdag leerden we bij W.O. verder over safety first. We oefenden bij elkaar op het leggen van een spiraalverband. We zijn al echte kenners! 
Vrijdag trokken we tot slot nog door Rijkevorsel. We maakten een grote wandeling waarbij we de verkeersborden goed bekeken. Ook zochten we als echte speurders naar de pictogrammen die de juffen gefotografeerd hadden. We hebben ze allemaal gevonden! 

Contact

08

Sint-Luciaschool

Molenstraat 7
2310 Rijkevorsel

03 314 61 87


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e
www.sint-luciaschool.be

C
ontact Zorgcoördinator
0468 57 26 83